Carneool 

is een nuttige steen voor intensieve bezigheden. Hoort bij het basischakra en heiligbeenchakra. De Carneoollaat de kringloop va het leven accepteren en heft de angst voor de dood op. Vroeger werd het gebruikt om de doden te beschermen op hun reis naar het hiernamaals.

Carneool is een oranjerode chalcedoonsoortSarder is een bruinachtige carneool. De steen is doorschijnend met een matte tot zijdeglans.

Werking

Carneool werkt aardend, activerend en vitaliserend. De steen werkt opbeurend en motiverend en geeft zelfvertrouwen en heeft hierdoor een positief effect op depressies, apathie en verwarring. Het maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen. Carneool beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede en gaat hierdoor misbruik tegen. De steen bevordert de vruchtbaarheid, heeft een positieve werking op de vrouwelijke geslachtsorganen en helpt bij seksuele problemen. Carneool bevordert de opname van vitamines, voedingsstoffen en mineralen en stimuleert de stofwisseling. Het zorgt voor een goede doorbloeding van organen en weefsels en heeft een positieve werking op spataderen en hielspoor. De steen helpt bij reuma, gewrichtsklachten en zenuwpijnen.

Toepassingen

  • Carneool kan op of bij het lichaam gedragen worden, bij voorkeur op de huid.
  • De steen kan verwerkt worden tot een elixer.

Sterrenbeeld

Ram, Kreeft, Leeuw & Maagd.

Chakra

Heiligbeenchakra (2e)

Etymologie

Carneool is afgeleid van het Latijnse woord corneus = hoornachtig.

Vindplaats

Carneool wordt gevonden in India, Brazilië en Uruguay.

Chemische eigenschappen

Samenstelling: SiO2, hardheid: 6-7 & dichtheid: 2,6

© 2012 - 2024 petradelangesieraden | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore